vrijdag 9 mei 2008


weltmaschine

Europaweek




Deze week was europaweek !


In deze week komen gastdocenten van verschillende landen de school bezoeken en daar dan ook les geven (in dit geval dus aan de lokale Oostenrijkse studentjes en aan de erasmusstudentjes).

De volgende landen waar aanwezig : Tsjechië ( beetje evident natuurlijk), Hongarije, Duitsland, Nederland,Zweden...maar ook België (ondanks dat één studentje die ze hier hebben...)

Er waren namelijk dit jaar drie docenten van de KHBO bij. Alledrie heel aangename mensen. En om eerlijk te zijn voelde het wel goed om weer eens wat Nederlands te kunnen praten.


Samen hebben we een drukke week gehad, met allerlei uitstapjes (= Stadtführung, Schloss Kornberg; Schokoladenfabrik Zotter, Gsellmann's Weltmaschine (= een ongelooflijk raar ding..zie foto), ook verschillende etentjes, ...en lesjes ook natuurlijk!

We hebben ook op het podium gestaan ! Het was namelijk "Europatag am Grazer Hauptplatz". Ze hebben ons beetje geïnterviewd over Graz en het verschil met België enz...

Het was beslist een toffe week, eigenlijk ideaal om mijn studietijd hier af te ronden ( = nog 9 dagen! ). Wat gaat de tijd toch snel...