zaterdag 29 maart 2008

Nog meer " Welcome Party"

vrijdag 28 maart 2008


De paasvakantie is hier reeds voorbij! Persoonlijk vind ik dat niet zo erg. Graz begint weer te bloeien nu de studenten terug aangekomen zijn.

Ik vind het wel heel jammer dat de Britse meisjes op mijn gang volgende week vertrekken :(.


We zijn de eerste schooldag begonnen met een "Welcome Party". Dit was ongelooflijk leuk. Ik moest mijn land voorstellen en dan mochten de Oostenrijkse studenten mij aanspreken over hun eventuele Erasmusplannen. Het was een perfecte manier om ze dan ook goed te leren kennen.

Iedereen had zo zijn eigen stand: hier een voorbeeldje van Agnes uit Hongarije.

Bezoek !






maandag 17 maart 2008

Oostenrijkse parties





Voor alle duidelijk....dat is niet het enige wat ik daar doe...:p


Kunsthaus







mijn beeldige kamer...

Osterferien !

Hallo

Na lang weggeweest te zijn ben ik hier weer terug. Hier zijn de "Osterferien" al begonnen. Wat ervoor zorgt dat ik toch weer een beetje tijd heb. Geen lessen meer, geen volleybal...wel al heel wat werk meegekregen. Ik moet een aantal keren België voorstellen, ook de problematiek die erbij komt ( Vlamingen versus Walen). En dan moet ik nog heel wat Engelse boeken lezen, zowel literatuur voor volwassen als voor jongeren. Ook een test vocabulary staat me te wachten...
Dat is dan om de dode uurtjes op te vullen.
Hoewel er niet veel van die dode uurtjes zijn, want er valt hier nog zoveel te zien !!!

De lessen verlopen wel totaal anders dan bij ons. De lessen Engels bijvoorbeeld bestaan vooral uit kringgesprekken. Communicatie is hier de boodschap, discussies, debatten...geen sprake van doceren. Maar dat is wel leuk, de lessen verlopen allen heel vlot. Wat ik dan wel weer minder vind, is dat de lessen begeleid worden door een Amerikaans meisje. And that's like not so interesting, because we learn like British English in school, and she talks like totally different. En ik overdrijf echt niet in haar "like" gebruik !

Het is zo als de les meer dan drie uur duurt, dat we daartussen soms 20 minuten pauze krijgen.
Iedereen loopt ook vaak rond in de klas, om te telefoneren, om water of drank te halen,... 't Is allesinds veel losser daar dan bij ons. Ze geven hier ook rare opdrachten. Ik moet bijvoorbeeld tegen de volgende les " advanced writing" 1000 woorden over een oude boom schrijven. Kga mijn creativiteit de vrije loop laten gaan.

Voor de rest is het contact met m'n erasmusgroep er niet beter op geworden. Allen zijn nu naar huis omdat het vakantie is. Ze weigeren ook nog steeds om Duits/Engels te spreken. Kvind het soms wel een beetje gemeen. Maar soit, veel kan ik er niet aan doen.
Gelukkig zijn de Oostenrijkse mensjes zelf héél vriendelijk. Ze begrijpen de situatie en zijn bereid om me in het Oostenrijkse leven te integreren. Ik ken nu al enkele mensen van m'n school goed waar ik toch wel af en toe samen iets mee doe. Zo leer ik ook nog eens sneller mijn Duits en de lokale uitspraken. Wat fantastisch is :) ! Ik vind Duits wel een leuke taal en zou het ook graag goed kunnen.

Tot een volgende

Yours sincerely,...

woensdag 5 maart 2008





Graz vanuit Schlossberg !

Wandeling met erasmusstudenten


Het beeldschone stadspark !

De eerste week in Graz

Hallo iedereen! :) ,

Na lang wachten, laat ik eindelijk van mij horen.
Ik ben heel goed aangekomen. Mja, ik moet wel toegeven dat mijn kamer ver van luxueus is. Het is heel klein en oud ( voor de mensen die mijn peda gezien hebben: het is ongeveer even "groot" ;)). Het uitzicht is ook ver van prachtig = gebouw.
Maar na deze week is het al mijn persoonlijk huisje geworden en zou ik voor niets meer willen wisselen.
Ik heb dan wel weer geluk dat ik midden in het uitgaanscentrum zit. Als je in mijn straat de vrijdag- of zaterdagavond rondwandelt, dan zie je niet anders dan jonge "frisse" studenten.

Ik heb het hier al heel druk gehad. Eerst en vooral is alles, maar dan ook alles nieuw en onbekend, en natuurlijk ben je dan heel nieuwsgierig. Ik heb de eerste dagen dus heel veel verkend, dingen bezocht. Graz is zooo mooi. Zeker de eerste dagen was het zoo mooi omdat de zon scheen, het was hier net zomer. Alle gebouwen hebben hier ook zo van die lichte kleuren, dat geeft samen met de zon een mooi effect, dan die bergen op de achtergrond: prachtig.

In het begin moet je dat verkennen, dat helemaal alleen doen, gelukkig leer je hier heel snel veel mensen kennen. Ik heb onder andere vijf Britse studenten op mijn gang zitten die heel leuk en actief ( in hun uitgaan) zijn. Die zijn van Birmingham, en spreken zeer mooi Engels. Ik zal hier dus ook mijn Brits Engels bijschaven ( persoonlijk gericht aan meneer Leys :)).

Toen ik de Erasmusstudenten leerde kennen, was dit voor mij toch wel een beetje een ontgoocheling. Allen zijn ze van Tsjechië. Er is dan nog één van Hongarije en één uit België ( ik dus). Dus dat zorgt ervoor dat ze allemaal Tsjechisch onder elkaar spreken, bijna NOOIT maar dan ook NOOIT Duits (= schrecklich!). Ik had misschien beter een cursus Tsjechisch gevolgd vooraleer ik naar hier kwam. Ik vind dat toch wel heel jammer. Ik ben hier om mensen te leren kennen, om Duits te leren..).

Nu, aangezien de Tsjechische niet goed willen meewerken, heb ik al wat kennisgemaakt met de lokale Oostenrijker. Ik ben ondermeer samen met hen gaan volleyballen. Wat enorm " witzig" was. Jjaja, wir haben viel Spass gehabt.

Morgen beginnen dan mijn eerste lessen. Ik vlieg er meteen goed in ( zoals ik altijd doe natuurlijk). Ik begin met enkele lessen Engels. Und das freut mich ! want ik moet toegeven dat ik soms zo blij ben dat ik weer heel even Engels mag praten. Nadien mag ik dan weer een beetje Duits leren.

Zo, ik zie jullie gauw terug !
Ik geef jullie dan een verslag over hoe leuk en interessant de lessen wel zijn.

Auf Wiedersehen ! Tschüsss